Saturday, September 4, 2010

berkat ramadhan..

alhamdulillah..
niatku dr dulu...dr sblm berkahwin pernah aku bsuara "kalau bole saye nk bpuasa penuh utk bulan ramadhan.."..
syukur kpd Allah, hajat ini dimakbulkan..dan juga DIA yang maha berkuasa turut mberi aku rezeki yang tak ternilai harganya...
malam 31 Ogos 2010, time tu jam 3 pagi (baru balik berjalab-jalan di downtown cheras lyn suasane umat manusia menyambut raye yg bakal menjelma..)
...prasaan tibe2 dtg utk check..pdhal period baru je SEHARI lmbt..:D...
.....pregnancy test telah menunjukkan dua jalur!!!...
mule2 rase x percaye sbb 2nd line tu agak lmbat sgt utk kua n sgt blur...tp lps bgn tido paginye, the 2nd stripe sgt2 clear..sgt happy time tu..
taapi en.zaimi tak brape pecaye sbb die agak kurang yakin dgn pregnancy test ni..(bole ke gitu?..)

stripe yg blur itu..



ini plak stripe yg clear..setelah 9jam dibiarkn..



lps 3 hari, kami ke klinik utk second confirmation...
alhamdulillah...it's positive..


test dr klinik....;)


tp en.zaimi still mcm tak pecaye...mybe die terkejut kot..

apepon...penantian 7 bulan berakhir sudah...Allah telah menunjukkan kuasaNya..
sekelip mata hidup kami akan berubah..
fizikalku juge akan berubah...:)

doakan baby di dalam ni senantiasa sihat...
semoga allah melindungi nikmat yang dikurniakan ini...


alhamdulillah..syukur..syukur...

2 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

tahniah ye... jaga diri bebaik... awal2 ni kena jaga betul2... pemakanan pun kena jaga gak...

take care!!!

Ridhuan said...

Tahniah...faham sangat perasaan bila mendengar khabar gembire!

Post a Comment

 
+ adela is the name +. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino