Friday, August 7, 2009

GOOD LUCK TO ME!!!

Exam ptd akan bermula esok..aduhai~ L

mule2 mmg bersemangat utk memenuhkan di kepala ni dgn ilmu2 yg bergune utk dipkai time exam nnt..tp tuhan lebih berkuasa..mase aku terlalu suntuk...hujung minggu lps yg mmg aku dh spare time aku utk study, do a revision tp demam tbe2 telah menyerang...so kepala agak berat utk melihat teks2 didlm buku tu…lebih rela tido!

n tinggal lg 5 hari selepas ilang demam, hari2 bekerja pn telah menjelma..so bile dtgnye hari bekerja ni mmg sedia maklumlah mlm bkn mase utk aku bekerja..i need rest! n bile aku try..aku try tau utk study time mlm just like i'd used to in UiTM..tp segala usaha sia2...aku tak mampu nk bukak mata!!! bile bukak je buku pengajian am STPM tu, topic mmg menarik tp gggrrrr...setan penuh kt mata ni..sekelip mata lepas aku bukak buku ni aku terlena...hebat bukan???hahaha~

kdg2 ade suare yg berkate2..."tak pyh la pegi..mmg tak dpt pon..."
kdg2 ade suare lain plak berkate2..."pegi jela exam tu...utk pengalaman, utk tau cmne soklan..dpt tak dpt blakang cite..yg penting dh penah buat exam tu..."
suara lain plak berkata..."nape nk letihkan diri utk pegi..tak payah..baik pegi pameran pengantin tu..hahahaaa"..

sume suare2 ni kata hati aku..bisikan setan2 le ni..huhu~

so aku amek kata putus, aku pegi jugak exam esok dengan berbekalkan ilmu yg rsnye 5% je kot...hahaa~ yg lain bergantung kpd IQ and EQ aku ni...gggggrrrrr~

selamat maju jaye kpd diriku...huhu~ miracle sungguh kalo aku pass exam ni…

ulasan exam akan dipaparkan ke entri kemudian..

notakaki:

EQ - is a measure of your emotional intelligence, or your ability to use both your emotions and cognitive skills in your life.
IQ - a number used to express the apparent relative intelligence of a person that is the ratio multiplied by 100 of the mental age as reported on a standardized test to the chronological age. (very jargon…)
We try this….IQ is the measure of cognitive abilities, such as the ability to learn or understand or to deal with new situations; the skilled use of reason; the ability to apply knowledge to manipulate one's environment or to think abstractly as measured by objective criteria (as tests); mental acuteness; logic and analytical skills.

3 comments:

faeza said...

dela...all d best

PrinZeAlfiE said...

ada rezeki ada la chance ke pac!!

dELL | mrs.zaimi said...

tq faeza..
prinzealfie : kalo dpt pac pn, tp tak lps intebiu ssh jgk..kne mule balik kan..tu yg trase sshnye nk jd ptd nih...

Post a Comment

 
+ adela is the name +. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino