Wednesday, March 13, 2013

Selamat Tinggal Blackberry

Tanggal Ahad lepas (10 Mac 2013), aku nekad nk menjualkan Blackberry 9900 sejak Jan 2012 menggunakannye..petang tu ajak en.zaimi ke Mines dan pergi la tawar menawar dengan segala kedai handphone yang ade kt level 4, the mines tu..

harga agak jatuh okay..dulu beli RM2K..now boleh drop smpai RM650..(sebelum ni RM800 bole dpt)..ni semua gara-gara blackberry Z10 sudah keluar..huh! ade aku kesah! (serik mau pakai blackberry!)

actually BB aku ni tak la teruk mana rosaknye..batt je pun..nk ganti pun RM150 (ori) RM45 (cap ayam) kos batt die..tp sbb risau akan harga yg jatuh mendadak..aku pun decide menjualnye cepat2..

dan akhirnye BB aku selamat terjual..dengan harga RM700..

now...

ape handphone mau pakai?.. (tgn ni kjp2 google iphone-samsung-iphone-samsung..urrghhh!)

puas survey tp masih lagi tak de decision mau pakai phone ape..

simpan je dulu duit ni yeh..

dan sekarang sedang merindui BB ini..
merindui surfing n googling ape saje di hujung jejari ini..
sekarang tiada lagi..

hanya handphone Nokia N1200 (tahun kelahiran 2008 - bapak otai!) menjadi penghubung selular ku..
nak tangkap gamba pun tak bole okay!..
ayla pun mcm pelik tgk handphone ni..siap dibaling-baling lagi..aduhai~

sabar ye wahai hati..

disini saya tinggalkan gamba Nokia N1200 bagi yang agak tak familiar dgn rupe paras handphone ni..
al-maklumlah zaman telefon pintar sedang melular..tiada lagi bayangan anda akan handphone basic ini.. :)

Nokia C1200 - masih berguna di saat kecemasan


1 comments:

Irsya Healthy House said...

saya pernah pakai 3315..hehe..lgi old skul..sbb fon rosak. heee :D

http://irsyahealthyhouse.blogspot.com

Post a Comment

 
+ adela is the name +. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino